Ngữ pháp là một trong chủ điểm khôn xiết đặc biệt cùng với bất kì ai học tập giờ đồng hồ anh đề xuất nắm bắt được. Đúng vậy, nếu như khách hàng bao gồm nền tảng gốc rễ các thì vào giờ đồng hồ Anh giỏi thì bạn sẽ hoàn toàn có thể sử dụng những tài năng đọc với viết khôn xiết giỏi. Dưới phía trên, Báo Song Ngữ vẫn đưa ra bài xích tập những thì trong giờ Anh nhằm các bạn tham khảo cùng rèn luyện có thể giúp nâng cấp giỏi ngữ pháp đến chúng ta.Quý Khách sẽ xem: Bài tập về 12 thì trong giờ đồng hồ anh gồm đáp án

quý khách hàng hoàn toàn có thể thấy rằng trong giờ Anh tất cả 12 thì cơ bạn dạng với 1 thì không ngừng mở rộng. Thì giờ anh được chia theo thời gian thừa khứ đọng, bây giờ với tương lai. Các độc giả muốn gọi biết cụ thể thêm cùng áp dụng phương pháp thành thạo thì theo dõi và quan sát nhưng lại nội dung bài viết khác của Báo Song Ngữ. Hãy cùng theo dõi nhé.

Bạn đang xem: Các bài tập về thì trong tiếng anh

A. Tổng hòa hợp các thì vào giờ đồng hồ Anh

Áp dụng phương pháp để xong xuôi câu hoàn chỉnh.

I.Thì Lúc Này 1-1 (Simple Present)

– He ______ a new dress today. (buy) – ______Nam and Ly ______ to school by bus every day? (go) – My mother ______ her hair every day. (wash) – My brother ______ robbers. (catch) – She____ a student. (be) – They never _____ beer. (drink) – I ____ meet her. (bởi vì not) – _____ they friendly? (are/is/am) – The sun often______ in Morocco. (shine) – Rome ______ the capital of Italy. (be) – Birds ______ in winter. (migrate) – Travelling by plane ______ a lot of energy. ( use)

Đáp án: – buys – Do – go – washes – catches – is – drink – don’t – Are – shines – is – migrate – uses.

II. Thì hiện nay tiếp nối (present continuous)

– She _____going home page. (am/is/are) – I _____the book “The harry potter” . (read) – Nam ____always ____late. (come) – _____ products _____rapidly? (grow) – My father ______flower in the garden. (water)


*

– My younger sister ______ the room. (clean) – Some people _____ on the grass và _____ a picnic. (sit/ have) – The number of Web users who cửa hàng online ______. ( increase) – My best friover ¬_______ in a holiday camp. (stay) – I don’t lượt thích the book that I _________ at the moment. (read)

Đáp án – is – am reading – Is – coming – Are growing – is watering – is cleaning – are sitting – having – is increasing – is staying – am reading.

III. Thì ngày nay ngừng ( Present perfect tense)

– It has_____ 5 months since I first met her. (be) – ____ you been khổng lồ that place before? (Have/has) – I have sầu _____ for this siêu thị for 1 year.( work) – He _____ in Germany since 2009. ( live) – I’ve sầu ______ many art galleries this year. ( visit) – Is Nam ______ lunch with us? (have) – Where _____ you _____ go? ( Have/has – be) – The world _______ a massive sầu shift in transport và tourism in the last decade. ( see) – How long _____ you _____ there? (live)

Đáp án: – been – Have sầu – worked – has lived – visited – having – have sầu – been – has seen – have sầu – lived

IV. Thì hiện giờ kết thúc tiếp tục (Present perfect continuous tense)

– My best friend _______French since November. ( learn) – I’m so tired. I _______ for the bus for hours. ( wait) – Hoa ______ about where lớn go this weekkết thúc. ( think) – The number of people taking up extreme sports______ since the early 1990s. ( increase) – The amount of không lấy phí time we have ________ continuously for over 30 years. (rise) – She looks very exhausted because she ______ all night. (work) – I ______ this book since last night. ( read) – They ______ with old class all the day. (chat)

Đáp án – has been learning – have sầu been waiting – has been thinking – has been increasing – has been rising – has been working – has been reading – have sầu been chatting.

V. Thì quá khđọng đơn (Past simple tense)

– I ____ the museums in New York. (visit) – I ______ to Tokyo last year. (travel) – We always went on holiday to lớn nhật bản when I ___ a child. ( be) – Last week I _____ on holiday for 3 days. (go) – Every summer I ____the school holidays with my grandparents. (spend) – Dannes _____ to Finlvà last year, but he _______ it. ( go – like) – What ___ you do? (do) – My family ______ from the countryside when I was 12 years old. (move)

Đáp án

– visited – travelled – was – went – spent – went – didn’t like. – did – moved.

VI. Thì quá khứ tiếp tục (Past continuous tense)

– I ______ (swim) in the sea when the rain started. – Some people _______ (relax) by the pool and others ______ (play) volleyball. – For the first two days of my holiday I ______ (stay) with friends. – Last month I ______(have) acting lessons but I had khổng lồ stop when I lost my voice. – Sorry, _____ you _____ (sleep)? – While I was driving home page, Peter _____ (try) desperately khổng lồ contact me. – The company _______ (decline) rapidly before he took charge. – Where you ______ (go) when I saw you last weekend? – My sister ______ (watch) TV when I got trang chính.

Đáp án:

– was swimming – were relaxing / were playing – was staying – was having – were sleeping – was trying – was declining – were you going – was watching

VII. Thì thừa khứ ngừng – Past perfect tense

– Before she became the 2008 world swimming champion notoàn thân ______ (hear) of Phan Anh.

– Every newspaper và TV channel in the USA wanted to lớn interview Neil Armsvào after he _______ (landing) on the moon.

– Managing an actors image though truyền thông relations become popular in the 1980s. Up until then actors _____ (not care) much about their public image.

– An idea occurred khổng lồ hyên that she herself ______(help) hyên very much in the everyday life.

– If I ______(know) that, I would have sầu acted differently.

Xem thêm: Công Cụ Quản Lý Thư Viện Yarn Có Gì Mới So Với Npm, Tại Sao Yarn Đang Thay Thế Dần Npm

– Until the 1990s, footballers ______(not earn) such large salaries and they didn’t use khổng lồ be so famous.

– By the time I met you, I ______(work) in that company for three years.

– Linh ______(study) in Korea before she did her masters at Harvard.

– _____ the film ______(end) when you arrived at the cinema?

Đáp án:

– had heard – had landed – hadn’t cared – had helped – had gone – had known – hadn’t earned – had worked – had studied – Had – ended

VIII. Thì thừa khứ đọng ngừng tiếp nối – Past perfect continuous tense.

– The journalists ______(wait) for over an hour by the time the President arrived at the palace. – She ______(work) in the clothes store for two years when a customer who represented a Mã Sản Phẩm agency spotted her & signed her up. – They ______ (talk) on the phone when the rain poured down. – I _______(have) lunch by the time the others came inkhổng lồ the restaurant. – Yesterday, my brother said he ______ (stop) smoking for 2 months. – The photographers ______(wait) hours for the stars lớn arrive at the 2010 Osoto ceremony. – I would have sầu been ready for the demo if I ______(prepare) diligently.

Đáp án:

– had been waiting – had been working – had been talking – had been having – had been stopping – had been waiting – had been preparing

VX. Thì sau này 1-1 – Simple future tense

– I _____ (try) my best to lớn answer all the questions. – I ¬_____(help) her take care of her children tomorrow morning. – They ______ (stay) at the cửa hàng. – I _____(bring) money khổng lồ school tomorrow for you. – I ______(tell) her the truth. – _____ you come khổng lồ company tomorrow? – I ______(come)baông xã trang chủ to lớn take my book which I have sầu forgotten. – _____ you please bring me a cup of coffee? – If it stops raining soon, we ______(go) lớn the hospital. – ____ we start again from the beginning?

Đáp án

– will try – will help – won’t stay – will bring – won’t tell – Will – will come – Will – will go – Shall

X. Thì tương lai tiếp tục – Future continuous tense

– Tomorrow afternoon, I _____(build) my new website. – This time next year, most people _____(use) the Internet every day. – I ____(watch)the concert live online tonight. – We _____(climb) the mountain at this time next Monday. – We _____(not study) at 9 a.m tomorrow. – _____ she ______(do) the housework at 11 p.m tomorrow? – At this time tomorrow I ______(go)shopping in Vietnam giới.

Đáp án:

– will be building – will be using – will be watching – will be climbing – won’t be studying – Will – be doing – will be going

XI. Thì sau này dứt (Future Perfect)

– Everyone _______ (learn) how to use the Internet in 50 years time. – I _______ (finish) my homework before 8 o’clochồng this evening. – I _______ (spend) over 100 VND on online shopping by the over of the week. – It is estimated that in five years time trăng tròn percent more people over the age of 60 _______ (start) lớn use the Internet. – The Internet ________ (become) the primary source of information by the middle of the century. – I _______ (do) the job before the trùm come tomorrow.

Đáp án:

– will have sầu learnt – will have finished – will have sầu spent – will be started – will have become – will have done

XII. Tương Lai Hoàn Thành Tiếp Diễn (Future Perfect Continuous)

– Next month, I __________ (work) at this Internet thiết kế company for ten years. – I __________ (study) in the International school for 2 years by the end of next year. – Come on, its my turn! Soon you __________ (surf) the net for over two hours. – She __________ (study) Korean Culture for 3 years by the end of this year. – When I get my degree, I __________ (have) at nước Australia for four years. – We __________ (run not) at 10 a.m tomorrow. – _____ they __________ (talk) for half an hour by the time her father comes back?

Đáp án:

– will have been working – will have been studying – will have sầu been surfing – will have sầu been studying – will have sầu been having – won’t have sầu been running – Will – have sầu been talking.

B. Những bài tập tổng hợp các thì

Khoanh vào câu trả lời đúng.

1. He fell down when he …………towards the church. A. run B. runs C. was running D. had run 2. The train …………. half an hour ago. A. has been leaving B. left C. has left D. had left 3. He has been selling motorcycles…………….. A. ten years ago B. since ten years C. for ten years ago D. for ten years. 4. I ……..Texas State University now. A. am attending B. attend C. was attending D. attended. 5. The little girl asked what ……… to lớn her friover. A. has happened B. Happened C. had happened D. would have been happened. 6. John ……… a book when I saw hyên. A. is reading B. read C. was reading D. Reading 7. I………….lớn Thủ đô New York three times this year. A. have sầu been B. was C. were D. had been 8. I will come and see you before I………….for America. A. leave B. will leave C. have left D. shall leave 9. I have sầu never played badminton before. This is the first time I ……… to play. A. try B. tried C. have tried D. am trying 10. He will take the dog out for a walk as soon as he ……….. dinner. A. finish B. finishes C. will finish D. finishing 11. When I met hyên , he ……. as a waiter for a year. A.had been working B. worked C. have sầu worked D. work. 12. I………….the dishwasher on when heard the shot. A. am turning B. were turning C. was turning D. turned 13. There was a time when watching TV really……………family entertainment. A. were B. was C. had been D. Is 14. The Olympic Games…………every four years. A. take place B. takes place C. took place D. is taking place. 15. …………….you go khổng lồ the dentist? A. how often are B. how often vày C. how often does D. how are 16. By the kết thúc of next year, Kelvin ………English for two years. A. will have learned B. will learn C. has learned D. would learn. 17. By the age of 25, he …….. two famous novels. A. wrote B. writes C. has written D. had written 18. I think the weather……………nice later. A. will be B. be C. had D. has been

Đáp án:

1.C 2.B 3.B 4.A 5.C 6.C 7.A 8.A 9.C 10.B 11.A 12.C 13.B 14.B 15.B 16.A 17.D 18.A

Trên đây là toàn bộ bài bác tập của những Thì vào tiếng Anh. Mong rằng các chúng ta có thể làm cho tốt với cải thiện được ngữ pháp tiếng Anh.

Bài viết liên quan

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *